Presentasjonsferdigheter, tegning og storytelling i fokus på DT Bergen modul 3

I modul tre fikk studentene presentere arbeidet sitt for gruppen. Her Fredrik Petterson (t.v.) og Jørn Hammer

I tredje samling fikk Design Thinking-studentene trene seg på å presentere idéer, historiefortelling og – til manges store fornøyelse – tegning.

Publisert 17.02.2017

Etter fire hektiske uker hvor DT Bergen-studentene har sjonglert guppearbeid med jobb og andre dagligdagse plikter var det 7. februar duket for tredje modul på Høgkulen på Vestlandets Campus Kronstad.

Første dag var det fokus på presentasjonsferdigheter og historiefortelling. Gjengen ble guidet gjennom fagansvarlig Federico Lozanos 16 bud for god og engasjerende presentasjonsteknikk, før det var satt av tid til gruppearbeid og forberedelse til morgendagens presentasjoner. For første gang ble hver gruppe tildelt 15 minutter til å presentere arbeidet og ideene sine sålangt.

Dagen blir avrundet av Linda Lien som holdt et foredrag om visuell historiefortelling og hjernens evne til å tolke informasjon og sanseinntrykk.

Dag to var i hovedsak satt av til gruppearbeid og forberedelse til gruppepresentasjoene på ettermiddagen. Det var utrolig spennende å få et innblikk i alt arbeidet studentene har gjort siden oppstaren av studiet i november. 

Det er ingen tvil om at gruppen begynner å bli komfortabel med Design Thinking-metodikken. Mye god innsiktsarbeid lå til grunn for arbeidet så langt – nå har stundentene fire måneder på å samle mer innsikt, prototype, iterere og sannsyligvis lande et helt annet sted enn de er i dag. Alt er del av prosessen. 

Tredje dag flyttet vi oss fra høyskolelens Campus Kronstad til KMD Bergen sine lokaler i Strømgaten. Her ble vi møtt av Arve Håland & Kate-Elin Madsen, kullstifter og aktmodell. I tre herlige timer fikk vi utfordret oss på krokitegning. 


Federico avsluttet modulen med et foredrag om feedback og kunsten å gi gode, konstruktive tilbakemeldinger. Det markerte slutten på tre intensive dager, utfordrende og utrolig gøye dager på DT Bergen.

Vi gleder oss til modul 4 og ønsker alle designtenkerne lykke til med gruppearbeidet i mellomtiden!

––